SUBÜ Konuşmaları’nın 18. programının konuşmacısı ‘Savunma Sanayiinde Elektronik Harp’ başlıklı söyleşiyle EHSİM Genel Müdürü Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu olacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 18. programının konuşmacısı Elektronik Harp Sistemleri Mühendislik Ticaret Anonim Şirketi (EHSİM) Genel Müdürü Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu olacak. Moderatörlüğünü SUBÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ROTASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Atalı’nın yapacağı söyleşide ‘Savunma Sanayiinde Elektronik Harp’ başlığı ele alınacak. 17 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek söyleşi, üniversitenin resmi YouTube kanalı SUBÜ Haber’den canlı yayınlanacak.

Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu kimdir?
1964 yılında Konya’da dünyaya gelen Çavuşoğlu; ortaöğrenimini Konya Devrim Ortaokulu ve Konya Sanat Okulu Elektronik Bölümü’nde, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora derecesini 1993 yılında İngiltere Sussex Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan aldı. 2008-2011 yıllarında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yürütme Kurulu Üyeliği, 2008-2014 yıllarında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Danışmanlığı, 2009-2011 yıllarında Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanlığı, 2011-2014 yıllarında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanlığı, 2013-2014 yıllarında TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve Bilim Kuruluğu Üyeliği görevlerini yürüttü. Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayıyla 2014-2018 yıllarında YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğine atanmış, 2017’de HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmış, 2018’de Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi’nde (STM) danışmanlık görevinde bulunmuştur.

Resimler