SUBÜ Peyzaj Topluluğu tarafından Atatürk Arboretumu ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne teknik gezi düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Peyzaj Topluluğu, İstanbul’da bulunan Atatürk Arboretumu ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne teknik gezi düzenledi. Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ile Sapanca Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı öğrencilerinin ilgi gösterdiği gezi, topluluğun akademik başkanı Öğretim Görevlisi Mine Çilli rehberliğindeki yaklaşık 40 kişilik ekiple gerçekleştirildi. Öğrenciler birçok ağaç ve odunsu taksonun yer aldığı Atatürk Arboretumu ile çok çeşitli yer örtücü, çalı ve ağaç grubunun yer aldığı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde yerinde araştırma ve gözlem yapma fırsatı yakaladılar. Ayrıca ilgililerden bilgi alma imkânı buldular.