SUBÜ öğrenci toplulukları uzaktan eğitim yöntemiyle başlayan 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı’nda etkinliklerini ara vermeden sürdürerek alanında uzman isimleri öğrencilerle buluşturuyor. Ayrıca belirli alanlarla eğitimler gerçekleştiriyor.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğrenci toplulukları, uzaktan eğitim yöntemiyle başlayan ve hibrit eğitimle tamamlanacak 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı’nda online etkinliklerle faaliyetlerini sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında üniversite öğrencileri alanında uzman isimlerle buluşturulurken bir yandan da sosyal faaliyetler sürdürülerek öğrenciler arasındaki bağlar korunuyor.

3 etkinlik ve 1 eğitim
Öğrenci topluluklarının Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda son olarak gerçekleştirdiği etkinliklerde Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu tarafından başlatılan ‘Sahaya Konuşmaları’ ilk canlı yayınında Yaratıcı Drama Lideri Ahmet Buğra Erdem’i ağırladı. Erdem, ‘Motivasyon Kaynağımızı Keşfetmek’ başlıklı etkinlikte deprem sonrasında sağlıklı normalleşmenin nasıl olması ve bu süreçte nasıl bir yol izlenmesi gerektiği gibi konularda bilgiler vererek denge politikasının izlenmesiyle motivasyonun yüksek tutulabileceğini vurguladı. Etkinlikte ayrıca interaktif zihin egzersizi uygulandı. Kitap Topluluğu’nun ‘Beyninizi Uyandırın!’ başlıklı etkinliğinde Psikolog Sultan Koç öğrencilerle buluştu. Etkinlikte planlama nedir?, zaman yönetimi nasıl yapılır? ve nasıl harekete geçilir? gibi konular ele alındı. Sıfırdan Zirveye Girişimcilik Öğrenci Topluluğu ise Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin katıldığı ‘Avrupa Dayanışma Programı Nedir?’ etkinliği düzenledi. Gençlik Lideri Nurgül Yaşadır’ın konuşmacısı olduğu etkinlikte Avrupa Dayanışma Programı’nın ne olduğu, nereden ve nasıl başvurulabileceği gibi konular ele alındı. Sıfırdan Zirveye Girişimcilik Öğrenci Topluluğu ayrıca bir de Python Eğitimi düzenledi. SUBÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAZEM) ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere Python yazılım dili, temel programlama becerileri ve yazılım dillerinin gündelik yaşam ile ilişkisine yönelik bilgiler paylaşıldı.