SUBÜ Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu ve Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü iş birliğiyle Engelliler Haftası kapsamında ‘Engelleri Aşmak İçin El Ele’ başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Genç Sağlıkçılar Topluluğu, Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Topluluğu ve Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü iş birliğinde “Engelleri Aşmak İçin El Ele” isimli bir etkinlik düzenledi. Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin engelli bireyleri anlamaları ve farkındalık kazanmaları amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüldü. Sunum ile başlayan etkinlikte Akyazı Belediyesi’nde çalışan görme engelli Şevval Mert de misafir konuşmacı olarak yer aldı. Sunum sonrası engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları deneyimlemek amacıyla engelli parkuru oluşturuldu. Parkurda lise öğrencilerinden bedensel ve görme engelliler gibi önlerine çıkan engelleri geçmeleri istendi. Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.