Ana içeriğe atla

SUBÜ 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Yıllar süren eğitim ve iş deneyimi ardından mezun olmaya hak kazanan mezunlarımız sabır ve gayret gerektiren bir yolculuğu başarıyla tamamladılar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Pandemi önlemleri alınarak gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı. Geçit töreni ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Kep atma töreninin ardından düzenlenen DJ performansı sonrasında mezuniyet töreni sona erdi.

Bitiş, başlangıç ve dönüm noktası
Törenin açılış konuşmasını yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Her mezuniyet töreninde bir bitiş, bir başlangıç ve bir dönüm noktası olduğu için içimi bir heyecan kaplar. Sizlerin de bu heyecanı duyduğunuzu biliyorum. Ve bu heyecanınızı teşekkürlerle hafifletmek istiyorum. Çünkü bu ortam aslında birçok teşekkürü hak ediyor. Yıllarını, emeklerini vererek böyle güzel gençler yetiştirdikleri için öncelikle size hocalarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Mezunlarımızın kıymetli aileleri büyük fedakârlıklar yaptılar. Maddi manevi birçok zorlukla mücadele ederek bugüne kadar hep evlatlarının yanında oldular. Üniversitede okutmak, bazen onlardan uzak kalmak, zor zamanlarında desteklemek hep size düştü. İyi ki varsınız. Vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İş dünyasına teşekkür
İş dünyası temsilcilerine de teşekkür eden Rektör Sarıbıyık, “Üniversitemizin en önemli farklarından birisi olan üniversite - iş dünyası iş birliğinin kilit noktası sizlersiniz. Bugün buradaki bütün mezunlarımız önceki bir dönemlerinde sizlerin yanında çalışıyorlardı. Dolayısıyla siz, iş dünyası olarak mezunlarımıza daha öğrenciyken kucak açtınız, onlara sahip çıktınız. İş deneyimi kazanmalarını sağladınız. Hatta iş verdiniz, ekmeğinizi paylaştınız. Sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Yıllar süren eğitim ve iş deneyimi ardından mezun olmaya hak kazanan mezunlarımız sabır ve gayret gerektiren bir yolculuğu başarıyla tamamladılar. Zor günleri, geceleri, vizeleri, finalleri oldu. Tüm bu süreçteki gayret ve başarıları için mezunlarımızı tebrik ediyor ve alkışlıyorum.”

SUBÜ mezunları bir adım önde
SUBÜ’nün öncüsü olduğu +1 Eğitim Modeli’nin mezunları iş hayatına bir adım önde başlattığını belirten Sarıbıyık, “Bu model sizleri iş dünyasının ihtiyacı olan iş gücü ile buluşturduğu gibi, kendi işini kurmak isteyenlere de sahayı tanıma fırsatı verdi.  İşte buna kazan/Kazan diyoruz. Herkes kazanıyor. Bu yıl kuruluşumuzun 3. yılını kutladık. Ama kutlamamızı yaparken “42+ 3. yıl” dedik. Çünkü üniversitemiz: “kökleri 1976’ya dayanan ve 2018’de resmi olarak kurulan bir üniversite. Bugün yaklaşık 3.000 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğa ortak olan sizlere katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Gençler Sizi çok seviyoruz.  Her zaman söylediğim gibi ‘severek yapacağınız bir iş, severek yaşayacağınız bir eş mutluluğun anahtarıdır.’ Mutlu olmanız dileklerimle. Yolunuz ve bahtınız açık olsun!”

Mutluluk insanın yaptığı işi sevmesidir
Mezun öğrencilerin eğitim hayatlarının bir dönemini pandemi şartları altında geçirdiğine dikkat geçen SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Böylesi bir dönemde meslek öğrenmeye ve hayata adımlarını atmaya çalıştılar. Şartlar ne kadar zor olsa da bir üniversite dönemi tamamlandı. Artık hayatlarında yeni bir dönem açılıyor. İş dünyasının bir temsilcisi olarak mezunlarımıza söyleyeceğim ilk şey, işlerini ve mesleklerini severek yapmalarıdır. Hayatın sevgi üzerine kurulu olduğunu ve her şeyin içinde sevgi aramak gerektiği asla unutulmamalı. Mutluluk insanın sevdiği işi yapması değil, yaptığı işi sevmesidir. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ancak böylesi genç mezunlarımız sayesinde bütün zorlukların üstesinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

Her şartta doğru ve adil olun
Kendilerinden büyük beklentileri olduğunu söylediği mezunlara seslenen Altuğ, “Ülkemizi ve insanlığı geliştirmek için çaba göstereceğinize, girişimciliğe önem vereceğinize ve gerektiğinde ülkemizi her yerde çok iyi bir şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Ancak bunlar yetmiyor. Her ne olursa olsun doğru ve adil insan olmanızı, önce kendinize sonra çevrenize bildiklerinizi yansıtmanızı ve hayal kurmaktan hiç vazgeçmemenizi tavsiye ediyorum. Çalışmadan ve emek vermeden hiçbir şeye sahip olunamıyor. Genç, dinamik ve atılımcılık ile girişimcilik esaslı eğitim anlayışıyla hareket eden SUBÜ; iş dünyası ve şehir birlikteliğini gerçekleştiren, sadece eğitim-öğretime değil, hayata ve insanlığa dokunan faaliyetler yürütüyor. Üniversitemizle iş birliğimiz her zaman artarak devam edecek. Hayatınıza giren hiç kimseyi büyük sebepler olmadıkça terk etmeyin. Hayatınıza girmiş güzel Sakarya’yı da hayatınızdan asla çıkartmayın. Unutmayın ki Sakarya üreten ve üretimle gelişen bir şehir. Hepinize sağlık, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir hayat diliyorum.”

+1 Modeli’nin büyük katkısı var
Bazen zorlandıkları bazen eğlendikleri ama her zaman yeni şeyler öğrenme ve kendilerini geliştirme fırsatı buldukları maceralarının sona erdiğini belirten Üniversite Birincisi Sercan Esenli, “İnanıyorum ki üniversitemizde edindiğimiz bilgi ve becerilerle ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, dışa bağımlı olduğumuz sektörlerde yerli ve milli ürünler geliştirilmesine öncülük edeceğiz. Almış olduğumuz eğitim ile birçok şeyin başarılabilir olduğunu daha şimdiden gördüm. Henüz 3. sınıftayken katılmış olduğum robot programlama yarışmalarında okulumu temsil ederek birincilikler elde ettim. Birçok arkadaşlarımız da çok farklı alanlarda önemli başarılara imza attılar. Sahaya ve uygulamaya yönelik bilgiler sayesinde elde ettiğimiz tecrübenin bizi diğer mühendislerden bir adım öteye taşıdığını yaptığım stajlar sırasında deneyimleme fırsatı buldum. Daha mezun olmadan +1 Eğitim Modeli kapsamında gitmiş olduğum fabrikada ilk günden büyük projelere dâhil olup başarı ile görevimi tamamladım. Bu başarılarımı kazanmamda sadece kitapların ve kişisel çabalarımın değil, her türlü bilgi ve deneyimlerini aktararak bizleri başarıya taşıyan hocalarımın büyük katkısı var.”

Üniversite, fakülte ve MYO birincileri

Üniversite Birincisi – Sercan Esenli – Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü

Meslek Yüksekokulları Birincisi – Kumru Sadıkoğlu – Sapanca MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Spor Bilimleri Fakültesi Birincisi – İlknur Sürün – Rekreasyon Bölümü

Turizm Fakültesi Birincisi – Fatih Bağı – Turizm İşletmeciliği Bölümü

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Birincisi – Mert Çelik – Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Akyazı MYO Birincisi – Keziban Ece Türkyılmaz – İç Mekân Tasarımı Programı

Arifiye MYO Birincisi – Yasin Sarı – İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

Ferizli MYO Birincisi – Sevil Kartal – Moda Tasarımı Programı

Geyve MYO Birincisi – Elif Aydın – Bankacılık ve Sigortacılık

Hendek MYO Birincisi – Orhan Yasin Çelikli – Bilgisayar Programcılığı Programı

Karasu MYO Birincisi – Nurullah Güç – Bilgisayar Programcılığı Programı

Kaynarca Seyfettin Selim MYO Birincisi – Ebru Fındıkçı – Maliye Programı

Pamukova MYO Birincisi – Fatma Betül Derin – Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Sakarya MYO Birincisi – Zeynep Çakı – Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı

Sapanca Turizm MYO Birincisi – Berke Han Durgun – Aşçılık Programı

https://www.youtube.com/watch?v=RQl41VuVB_k&t=2s